hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
24 NİSAN Çarşamba 00:54

CHP Sakarya Danışma Meclisi ne zaman toplanacak.

Hikmet Metin Çavdar
Hikmet Metin Çavdar
Giriş Tarihi : 26-06-2023 20:34

 

İl danışma kurulu toplantıları Merkez Yönetim Kurulunun bilgisi dahilince en geç üç ayda bir olmak üzere il yönetim kurulunun belirleyeceği tarihlerde ve yerlerde yapılır.

Duyumlarıma göre, uzun zamandır yapılmayan, Sakarya il başkanlığı Temmuz ayında danışma meclisi toplamayı düşünüyormuş? Danışma kurulları yönetmeliğe göre İl Başkanı danışma kurulunun gündemi, toplantıyı düzenleyen örgüt birimince belirlenir ve çağrı ile birlikte duyurulur. Çalışmalar bu gündeme göre yürütülür. Danışma toplantılarında yeter sayı aranmaz, katılanlarla toplantı yapılır...

İl başkanı, il yönetim kurulu üyeleri, İlçe başkanı, ilçe yönetim kurulu üyeleri, ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları, İlçede kayıtlı kadın ve gençlik kolları Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Belde örgütlerinin başkanları, İlçe çevresi içindeki partili belediye başkanları, İlçedeki belediye meclisinin partili üyeleri, İlçeden seçilen il genel meclisinin partili üyeleri, İlçede oturan kurultay temsilcileri, Partili muhtarlar, İlçe çevresindeki sendikalar, meslek kuruluşları ile tarım üretim ve tarım satış kooperatiflerinin partili başkanları, İlçede oluşturulan ve sürekli çalışan komisyonların başkanları, İlçede kayıtlı eski Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri, İlçede kayıtlı eski belde örgüt başkanları, İlçede kayıtlı eski ilçe ve belde belediye başkanları, İlçede kayıtlı eski ilçe başkanları, İlçede kayıtlı eski il başkanları, İlçede kayıtlı eski milletvekilleri, İlçede kayıtlı eski büyükşehir ve il belediye başkanları katılır..İl Başkanı ve yönetimi isterse üyelere açık olarak ta danışma kurulunu toplayabilir.

Sakarya da danışma kurulları sürekli üyelere açık yapıldı..

Şimdi gelelim esas konuya..

Seçim öncesi ve seçim sonrası sosyal medya üzerinden bir sürü yazılar yazdım..

Kimi arkadaşlar yazdıklarımdan hoşnut oldular, kimileri ise yazdıklarımı eleştirdiler.

Tümüne saygı duyuyorum..

Seçim sonuçları aylar öncesinnden Sakarya'da 5-1-1-1 biter diye yazdığım zaman bazı CHP'li arkadaşlar bana söylemedikleri laf bırakmadı.. Yok rüyayamı yattın, yok hayalmi görüyorsun, sen CHP düşmanımısın vs vs. Ama sonunda istemesem de ben haklı çıktım.

Aslında bu sonuç üzerinede haklı gerekçelerim vardı. Bunları yeniden gündeme getirmek istemiyorum. Bunların öz eleştirisini yapmak CHP yönetimlerine ve üyelerine düşer.

Son üç gündür ise CHP'de iki oğlundan birini taraşon kadrosundan İstanbul büyükşehir belediyesine diğerini de Kadıköy belediyesine sokan Sakarya'lı üst düzey yöneticisinin kim olduğu CHP üyeleri biliyor mu acaba diye yazdım.

İki dönem üst üstte il yöneticiliği yapan bir bayan yöneticimizin neden CHP den istifa ettiğinden bilginiz varmı? Merak edenler doğruluğu araştırsın ve kimlere oy verdiklerini bilsinler diye yazdım.

İşte size fırsat..

Danışma meclisinde çıkar. söz alır bunları sorarsınız.

Eski vekiliniz Engin Özkoç, PM üyesi Milletvekili Ayça Taşkent, Eski ve yeni il başkanlarıda orada olacaklardır..

Çıkın sorun..

Seçim öncesi Eski il başkanı ve yönetimini neden görevden alındı. Görevden alınmada kimlerin imzası vardı.

Sapanca İlçe Başkanı Çengiz Çiçek il başkanlığına atarken, Sapanca ilçesi yönetimi neden görevden alınmadı da yönetim içinden ilçe başkanı seçildi.

CHP'de 61 il Başkanı milletvekili olmak için istıfa etti..

61 il içinde sadece 4 il yönetimi görevden alındı. 57 il yönetimi kendi içlerinden il başkanı seçildi de, Sakarya il başkanı Ecevit Keleş, yönetimi neden görevden alındı.

Ne pazarlığı yapıldı.

Mesale bunu sorabilirsiniz..

Alınan yönetimin suçu neydi. CHP tüzüğü ve yönetmeliğine uygunmu davranmadılar... Kaldıki eski yönetiminden, yeni yönetime atama gelen yöneticilerde oldu.

Kaldı ki?  Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz hafta il başkanları toplantısında açıklama yaptı..

Kılıçdaroğlu “Milletvekili listelerini son anda gördüm. düzeltmeye zaman kalmadı.

600 milletvekili adayının hepsiyle tek tek ilgilenmem mümkün değil.

Bu bağlamda görevli ekipler vardı. Hepsi de örgüt tarafından bilinen, tecrübeli isimlerdi. Hatalarımız oldu.

Sadullah Ergin’in Çankaya’dan aday gösterilmesi yanlıştı, başka yerden olabilirdi. Ancak seçimin kazanılması için bazı fedakârlıklar gerekiyordu” dedi.

O zaman, Sakarya'nın kaderi ile kim oynadı?..

Mesela bunu danışma meclisinde sorabilirsiniz.

Örneğin, Sakarya eski vekilimiz Engin Özkoç'a 2011 yılında milletvekili oldunuz. Bu güne kadar kaç CHP üyesi genç arkadaşlarla ilgili neler yaptınız? Kaç tane CHP üyesine iş buldunuz gibi.

Aynı şekilde, PM üyesi Ayça Taşkent'e..2 dönem PM meclisi görevinde bulunuz.. Siz Sakarya'lı genç kardeşlerimiz ile ilgili neler yaptınız.

İl Başkanlarınada aynı sorularıda yönetebilirsiniz...

CHP'de iki oğlundan birini taşaron kadrosundan İstanbul büyükşehir belediyesine diğerini de Kadıköy belediyesine sokan Sakarya'lı üst düzey yöneticisinin kim olduğu CHP üyeleri biliyor mu acaba diye yazmıştım..

Aslında bu kişiyi parti içinde bir çok kişi bildiği halde susuyorlar..

O zaman bir daha sorun...

Cevap vermezlerse ben kim olduğunu sizlere söz veriyorum açıklayacagım..