hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
27 NİSAN Cumartesi 01:01

Birkaç seçim çevresinde heyecan

Ergün Özkan
Ergün Özkan
Giriş Tarihi : 13-03-2024 12:58

Alışılagelmişin dışında seyrediyor seçim ve temposu. Kampanyanın heyecanı yok, birçok bölgede dostlar alışverişte görsün kabilinde yürütülmekte seçim çalışmaları.

Geçmişle kıyas nerede ise hiç mümkün değil.

Belki de doğrusu budur, sessiz sakin fazla gürültü kopartmadan, ses ve görüntü kirliliğine sebebiyet vermeden kampanya yürütebilmek.

Zorunluluk hali olmadan, anlayış değişikliği marifetiyle bunu yapabilmek.

İçinden geçtiğimiz ağır ekonomik şartlar sebebiyle iktidar temsilcileri zor durumda, her nereye gitseler yoğun tepkilerle karşılaşıyorlar. Son yılların örneğine rastlayamayacağımız ekonomik kriz yaşanmakta.

Öyle bir hal aldı ki önüne geçebilmek mümkün değil, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere ekonomi temsilcileri kaynak yokluğundan söz etmekteler, maaşlarda iyileştirmenin imkansızlığından dem vurmaktalar.

Emekli yurttaşın tepkisi had safhaya ulaşmış halde…

Böylesi zor şartlar altında yürütülmekte seçim çalışmaları, dolayısıyla kolay olmuyor kuşkusuz. Birkaç seçim çevresi hariç seçimin varlığından söz etmek nerede ise imkansız.

Hendek’te yaşanılan seçim heyecanına tanıklık ettik, ilçeye ilk ayak bastığınız andan itibaren seçimin varlığını hissediyorsunuz. Özellikle üç adaya ait afiş ve süslemeler dikkat çekiyor, yarışında kıyasıya geçeceğinin işaretlerini anlıyorsunuz.

BBP adayı İrfan Püsküllü, CHP adayı Nihat Bayraktar ve MHP adayı Turgut Babaoğlu arasında son ana kadar çekişmenin yaşanacağı, çıkacak her sonucun sürpriz olmayacağı bir seçim yaşanmakta.

Hendek için söylenecek en net ifade, yarış nasıl başladı ise öyle devam etmekte. İlk andan itibaren heyecanın var olduğu ve artarak devam eden bir boyut kazandığı söylenebilir.

Benzeri durum yaşanmakta Geyve ilçesinde.

Geçtiğimiz günlerde CHP adayı Gürkan Kar, seçim ofisi açılışı ve miting düzenlemişti. Gözlemleme olanağım oldu, CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın’ın konuk olduğu açılış ve miting görülmeye değerdi.

Meydana açılan cadde trafiğe kapanacak kadar kalabalık ve coşkulu insan topluluğuna sahne oldu. Miting alanı ise son derece kalabalık ve heyecan yüksekti. Özellikle Gürkan Kar’ın anons edilmesiyle alan ziyadesiyle coştu. Kar, konuşmasının bütününü birliktelik ve dostluk üzerinden yaparak, hayata geçirmeyi düşündüğü projeleri sıraladı.

Her bir proje ilgi uyandırdı, özellikle emeklilere ve kadınlara yönelik açıkladığı projeler bir hayli fazla ilgi gördü.

Geyve’de de üç aday arasında bir yarıştan söz etmek mümkün. AKP adayı, Metin Atalay, CHP adayı Gürkan Kar ve YRP adayı Selçuk Yıldız.

Son ana kadar kıyasıya mücadele yaşanacak, sonuç sanırım kimse için sürpriz olmayacaktır.

Sapanca’da yaşanılan son gelişmeler dengeleri değiştirdiği yönünde bilgiler var. İYİ parti adayı Alparslan Kılıç’ın adaylığı önündeki yasal engel, seçimin seyrine etki ettiği yönünde yaygın görüş hakim.

İYİ Parti zorunluluk hali ile aday değişikliğine gitti, Senem Kılıç aday gösterildi.

CHP adayı, Arda Şahin seçim startını en erken başlatan ve çok yol alan aday. Şahin’in adaylığı ilan edildiğinde AKP’de aday henüz belli değildi. Dolayısıyla seçim kampanyasına erken başlanıldı.

AKP’de yaşanılan adaylık, krize yol açtı. Mevcut belediye başkanının aday yapılmaması tepkilere yol açmış, Recai Çapoğlu’nun aday yapılmış olması krizi de daha da derinleştirmiş.

Sona doğru yaklaşılırken heyecanın varlığından söz edilebilir, şu an için avantaj CHP adayı Arda Şahin’den yana diye görüş var.

Son düzlük nasıl geçilecek göreceğiz...