hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
29 MART Cuma 12:12

CUMHURİYETİMİZ 100 YASINDA..

Gülten Abacı
Gülten Abacı
Giriş Tarihi : 28-10-2023 10:50

Kurtuluş savaşımızın başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından söylenen, ey yükselen nesil! Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.

Türk milletinin karakterine ve adaletine en uygun olan idare Cumhuriyet idaresidir.

Benim naçiz vücudum nasıl olsa bir gün toprak olacaktır.

Fakat Türkiye Cumhuriyeti ebediyen yaşayacaktır.

Milletimizin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır sözleri ile başlayan ve muhteşem bir zaferle sonuçlanan Türk milletinin bağımsızlığının özgürlüğünün egemenliğinin güzel vatanımızın kurtuluşunun ve Cumhuriyetimizin100.cü doğum günü kutlu olsun.

2023 yılı Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100.yılı hepimiz ve Türk milleti için önemli bir dönüm noktası olan Cumhuriyetimizin ilan edilmesi ile egemenliğin kayıtsız şartsız Türk milletinin olduğu demokrasinin temellerinin atıldığı laiklik ilkesinin benimsendiği kadın erkek eşitliğinin sağlandığı eğitim ve sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırıldığı kültür ve sanat alanlarının geliştiği bir dönüm noktası olmuştur.

Türk halkı asırlardan beri hür ve bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı hayatın şartı kabul etmiş bir ulusun Kahraman çocuklarıdır.

29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen ve ülkemizin her yerinde coşkuyla kutlanan Fransız ihtilaline dayanan tarihi ile günümüze kadar ulaşmış olan Cumhuriyetimiz tüm dünya üzerinde ve ülkelerde uygulanabilen en insanı ve demokratik yönetim şekillerinden birisidir.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ümüz Cumhuriyeti ilan ederek Türk milletinin karakterine ve Adaletine en uygun yönetim şekli cumhuriyettir diyerek, Türk tarihinde yeni bir dönem açmış ve yüzyıllar sonra egemenlik Türk milletinin olmuştur.

Her ne kadar huzur ve buruklukla kutladığımız Cumhuriyetimizin 100 yılında Türk milletinin asıl ruhu ve kanı ile sulanmış bu vatanın tek bir karış toprağına içinde bir ellerine vermeyeceğiz.

Başımız dik alnımız Ak istiklalin ve asil Türk bayrağımızın gölgesinde daha nice Cumhuriyet kutlamaları ile birlikte olacağız.

Rabbim bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın .Sen rahat uyu ATAM Ölene izindeyiz......

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...