hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
28 MART Perşembe 16:25

CHP Beklenen Genelge Örgütlere Geldi

Hikmet Metin Çavdar
Hikmet Metin Çavdar
Giriş Tarihi : 23-11-2022 03:30

CHP Genel merkezinden Genel Başkan yardımcısı Oğuz Kağan Salıcı ve Genel sekreter Selin Yasak Böke imzalı genelge 21 Kasım tarihinde örgütlere ulaştı.

Genelgede su ifadelere yer  verilmiş..

 2023 yılında yapılacak olan milletvekilliği genel seçimlerinde aday adayı olmak isteyenlerin 05.12.2022/26.12.2022 tarihleri arasında görevlerinde istifa etmeleri istenmektedir.

Bunlar kimler

İl Başkanları, İl yönetim kurulu üyeleri

İlçe Başkanları, ilçe yönetim kurulu üyeleri

Belde Başkanları ve belde yönetim kurulu üyeleri

Buraya kadar her iyi ve olumlu…

Her zaman yapılan rutin bir seçim öncesi genelgesi.

Ama bu seçim için başka ekleme de var..

Yani diğer seçimlere göre istifa edenlerin yerine seçilecek olanların yerine örgüt yönetimlerinden sorumlu genel başkan yardımcısının izni olmadan her hangi bir seçim ya da atama yapılmaması, boşluklarının doldurmaması istenmektedir.

Genel merkez bu genelge ile her şeyi kontrol altına almış görünüyor.

Bu genelge neyi bize anlatıyor.

Örneğin, İl Başkanı Ecevit Keleş milletvekili seçimi için istifa etmeyi düşünürse yerine göstermek istediği aday olan İl Başkan yardımcısını Oğuz Can Curoğluğu il başkan adayı olarak göstermeyeceği,

CHP Adapazarı İlçesinde Başkan Ayşe Füsun Çetin Milletvekili adaylığından istifa ederse yine genel merkez izni gerekiyor. 

Duyumlarımıza göre ilçe yöneticileri Ayşe Füsun Çetin’nin dört gözle milletvekili aday adayı olmasını isterler. 

Çok yakın zamanda yöneticiler ilçe başkanına tepki olarak bulundaki parti içi görevlerinde istifa ederek sade yönetici kalmak istemişler bir nevi yönetim içinde Ayşe Füsun Çetin istifa etmesi için bayrak açmışlar.

Böyle olunca da Adapazarı CHP ilçede ne bir örgüt çalışması, ne bir köy çalışması olmayınca Sakarya CHP’de örgüt sizlere ömür.

İl Başkanlığı ise, il örgüt seçimi yapıldığı günden itibaren yönetim içinde çekişmeli..

Bu çekişme Engin Özkoç'un ilk milletvekiliğinden sonra kurultayda ona karşı yapılanlarla başladı...

O zamanki yönetim Ankara'da kurultayda Engin Beyin verdiği yemekte yiyip içip sonra CKP otelde başka illere Engin Özkoç bizim adayımız değildir demeleri sonucunda neler olduğu tüm partileri biliyor...

O konuda haklı olan Engin Özkoç o kişileri asla af etmedi...

Yine son il örgüt seçimde, o zamanın il başkanının Engin beye mehtiyeler düzmesine rahmen onuda af etmedi ve siyaset sahnesinden sildi attı.

Örgüt kendi içinde Engin Özkoç’cu Ecevit Keleş’ci diye bölünmüş. İlçe başkanlıkları yine Ecevit Keleş, Engin Özkoç’lar diye bölünmüş…

Adapazarı İlçesi gibi diğer ilçelerde çalışma yok… 

Birçok ilçenin binası kapalı

Sakarya’da AK Parti belediye başkanları ve örgütü ile her köyde her ilçede çalışmalarını sürdürüyorlar,

Aynı çalışmayı İyi Partide görüyoruz..

Lafa geldi mi CHP’li arkadaşla CHP Milletvekili seçiminde ne yapar dediğimiz zaman 3 çıkarız diyor.

Gülüyorum bu arkadaşlar ya hesap bilmiyorlar yada birileri bu şekilde söylemelerini istiyorlar. Hayal satmaya devam ediyorlar. Seçim çalışılarak alınır..Gençlik kollarını dışında örgütlerde çalışan varmı?

Sakarya'da Karadeniz köyleri ve Doğu kökenleri vatandaşlardan oy alabileğinizi düşünüyormusunuz? Asla ve Asla CHP için onlardan oy alamazsınız..Parti bayrağı ile bile giremez o köylere...

CHP’nin Sakarya’da 3 Milletvekili çıkarması için AK Partinin Sakarya büyük oranda oy kaybetmesi ve CHP’nin Sakarya’da 180-190 bin oy alması lazım…

CHP’nin Sakarya’daki oyu 108-110 bindir..

Bu da CHP’nin 1 milletvekili çıkarması demektir.

Engin Özkoç Sakarya’dan aday olursa ki olacaktır diğer aday adayları Engin Özkoç’a seçilmesi için dolgu malzemesi olurlar sadece.

Ecevit Keleş’e gelince, daha öncede yazdığım bir köşe yazımda sakin milletvekili aday adayı olma il başkanlığından istifa etme demiştim..

Aynı şeyi bir daha söylüyorum…İl başkanlığında istifa edersen bu senin siyaset yaşamının sonu olur..

Biliyorum ki, beklediğin adaylık Engin Özkoç’un ardından 2 sıra adaylığı. 

Sakarya’da milletvekilli listesinde grup başkan vekili olarak söz  sahibi olacak olan Engin Özkoç seni 3 veya 4. sırada gösterir gelen genelgeye uyarınca kendi isteğinin il başkanı da seçilmez açıkta kalırsın..

Genel merkezden beklediğin ışık sana gelmez...Boşuna beklersin...

CHP bu seçimde ikdidar olmayı bekliyor..

Ben altılı masa ortaklarına her ne kadar güvenmiyorsamda, olası CHP iktidarında CHP İl Başkanlığı bana göre Milletvekiliğinden daha değerlidir diye düşünüyorum.

Bende söylemesi…Karar senindir..

Ayrıca bu genelgede (kadın kolları) ile ilgili hiç söz edilmiyor..