hchaberajansi- Habercilikte Yeni Bir Soluk
HV
29 MART Cuma 03:18

SENİN KALBİN HANGİ RENK?

Kitabının yazarı Arya Şiiri ile tanıdığımız aynı zamanda hemşire olan Seval Kaya Seviç ile edebiyata bakışı hakkında söyleştik.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-10-2022 21:17   Güncelleme : 25-10-2022 22:08
SENİN KALBİN HANGİ RENK?

Öncelikle “SENİN KALBİN HANGİ RENK?” kitabınız hayırlı olsun. Kitabınızı konuşmadan önce okuyucularımıza biraz kendinizden bahseder misiniz?

Merhabalar. Nevşehir doğumluyum. Sağlık Kurumları İşletmeciliği okudum. Lab.Vet.Bölümü, Acil Durum ve Afet Yönetimi, Sosyal Hizmetler ve Sosyoloji mezunuyum. Hemşireyim 24 yıllık meslek hayatım var. Halen Ankara’da görev yapmaktayım. Evliyim ve iki çocuk annesiyim.

İlk şiirinizi ne zaman, nerede ve hangi duygularla yazdınız?

Çocukluğumdan beri şiir yazarım. Memleketim Nevşehir’de ilkokul yıllarında Kurtuluş Savaşından ve Memleket mücadelesi yıllarından çok etkilendiğim için bir kahramanlık şiiri yazmıştım.

Eserleriniz arasında “göz bebeğim” diyebileceğiniz bir tanesi var mı?

Kitabıma da eklemiş olduğum yaşanmış bir Harun hikayem var. Meslek hayatımın ilk yıllarında Gaziantep’in Sarısalkım Köyünde Harun isminde bir çocuğun hayata tutunmasına vesile olduğum,” Mutluluk Mevsimi” isimli küçük hikayem var. (Bu hikayem 2017 yılında GATA’da 1.Ulusal Sağlık Bakım Hizmetleri Kongre’sinde “Yaşanmış Öyküler” dalında birincilik ödülü almıştır)

En son hangi kitabı okudunuz?

Charles Dickens” İki Şehrin Hikayesi”

Kitap yazmaya devam edecek misiniz?

Elbette bu bir tutku.  Şu an yeni yazacağım kitabımın hazırlık aşamasındayım.

Günümüz gençliğine üç tavsiye verecek olsaydınız bunlar ne olurdu?

Hiçbir şey sonsuza dek sürmez tabi ki gençlikte. Onun için ilk tavsiyem lütfen bıkmadan kitap okuyun. İkinci tavsiyem, çevrenizdeki seslere kulak verin. Kişiye en büyük huzuru ve ruh doygunluğu veren duygu insanlara ve hayvanlara yardım etme çabası ve paylaşım duygusudur. Üçüncü tavsiyem çok çalışın, vatan ve millet sevdasından vazgeçmeyin. Vatan aidiyettir, yuvadır.

Son olarak eklemek istedikleriniz var mı ya da okurlarınıza mesajınız var mı?

Kitabımın geliriyle ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yardımda bulunuyorum. Bu küçük fakat güzel sosyal projeme el uzatan ve katkı sağlamak isteyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

AdminAdmin